Telefoon gerelateerde nekklachten

Telefoon gerelateerde nekklachten

Telefoon Klachten

Tevens zien we een nieuwe trend van het ontstaan van klachten bij mensen die teveel achter hun smartphone of tablet zitten.

De muisarm of sms duim zijn ouderwets, steeds meer mensen krijgen nu last van een whatsapp vinger of tablet kramp. De smartphone, tablet en laptop zijn niet meer weg te denken uit ons huidige leven. Hierdoor lopen steeds meer mensen het risico op klachten aan arm, nek en schouder (KANS klachten). Doordat de smartphone en tablet vaak onderweg worden gebruikt, zit men ongemerkt langdurig in dezelfde houding. Om klachten te voorkomen dient de aanbeveling deze niet langdurig achtereen te gebruiken, niet te lang vasthouden en ook niet te lang met het hoofd voorovergebogen te zitten. Dus adviseer uw patiënt: blijf niet te lang zitten, maar kom in beweging!

Wist u al dat medical taping een goed middel is voor de ondersteuning van hypertone (gespannen) spieren maar ook voor het activeren van hypotone (te weinig spanning) spieren, corrigeren van een inactieve houding, lymfe oedeem reduceren, maar ook een goed middel bij hooikoorts!