We bieden nu dry needling van extremiteiten, wervelkolom en sinds juni ook hoog cervicaal en de kaak      

We bieden nu dry needling van extremiteiten, wervelkolom en sinds juni ook hoog cervicaal en de kaak      

We bieden nu dry needling van extremiteiten, wervelkolom en sinds juni ook hoog cervicaal en de kaak                                                                                         .

Dry needling wordt sinds 2007 uitgevoerd in Nederland. Isolade Briel en Esther Roelofs hebben deze cursus gevolgd. Het geeft een goede toevoeging op de bestaande fysiotherapie om myofasciale triggerpoints te behandelen, oftewel de ‘spier knopen’. Hypertone (gespannen) spieren kunnen op deze manier zeer lokaal en efficiënt behandeld worden met zeer goede resultaten. Door middel van een dunne, droge naald wordt de spier geprikkeld tot samentrekken. Deze samentrekkingen kunnen  vervelend aanvoelen, maar leiden er toe dat de spier gaat ontspannen. Daarnaast is het van belang dat de patiënt aanpassingen doet in houding en beweging in combinatie met oefeningen. Juni jl. heeft Esther Roelofs het laatste deel van de cursus behaald. Hiermee kan zij myofasciale triggerpoints behandelen die kunnen leiden tot hoofdpijnklachten maar ook kaakklachten waaronder beperkingen van het openen van de mond, spanning van de grootste kaakspieren: de masseter en temporalis. Ook deze interventies kunnen zeer efficiënt zijn!

Tevens zien we een nieuwe trend van het ontstaan van klachten bij mensen die teveel achter hun smartphone of tablet zitten.

De muisarm of sms duim zijn ouderwets, steeds meer mensen krijgen nu last van een whatsapp vinger of tablet kramp. De smartphone, tablet en laptop zijn niet meer weg te denken uit ons huidige leven. Hierdoor lopen steeds meer mensen het risico op klachten aan arm, nek en schouder (KANS klachten). Doordat de smartphone en tablet vaak onderweg worden gebruikt, zit men ongemerkt langdurig in dezelfde houding. Om klachten te voorkomen dient de aanbeveling deze niet langdurig achtereen te gebruiken, niet te lang vasthouden en ook niet te lang met het hoofd voorovergebogen te zitten. Dus adviseer uw patiënt: blijf niet te lang zitten, maar kom in beweging!

Op 8 oktober gaat een deel van de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Overschie weer een vervolg cursus medical taping volgen. Wist u al dat medical taping een goed middel is voor de ondersteuning van hypertone (gespannen) spieren maar ook voor het activeren van hypotone (te weinig spanning) spieren, corrigeren van een inactieve houding, lymfe oedeem reduceren, maar ook een goed middel bij hooikoorts!!